Za mlada, svježa i aromatična bijela, rose i crna vina
Primjena
Enolozi i tržište, naročito za vina koja se brzo nakon berbe puštaju u promet, usmjerili su svoju pažnju na aromatični profil vina i analitičke karakteristike vina kao što su hlapiva kiselost, razina SO2 itd. Kako bi udovoljili takvim zahtjevima, Lallemand i ICV u suradnji sa INRA i Sup’ Agro Montpellier selekcionirali su Lalvin ICV OKAY® zbog svoje sposobnosti da gotovo ne stvara SO2 i negativne sumporne komponente, te u mogućnosti da provodi brzo alkoholnu fermentaciju do završetka u različitim uvjetima vrenja.
Povrh toga, zbog niske proizvodnje acetaldehida Lalvin ICV OKAY® dobra je pomoć kod stabilizacije vina sa niskim sadržjem SO2. Prilagođen je za svježa i aromatična bijela, rose i crna vina obično dobivena u uvjetima niske temperature i NTU-a, Lalvin ICV OKAY® proizvodi vrlo nisku količinu hlapive kiseline. Selekcioniranje ovog kvasca bio je cilj jednog doktorata povezanog sa identificiranjem novih mehanizama odgovornih za kontrolu stvaranjem SO2 i H2S.
Tehničke karakteristike
Senzorni profil
Bolja kontrola sadržaja SO2 sa manjom proizvodnjom acetaldehida pridonjet će stvaranju voćnih vina bez negativnih komponenti kap što je H2S.
Doziranje
Za bijela, rose i crna vina: 20 do 30 g/hl
Pakiranje i skladištenje
Pakiranje: 500 g
Sve upotrijebiti nakon otvaranja.