Inaktivni kvasac za bijela vina.Specifičan inaktivni kvasac sa snažnim antioksidativnim svojstvima. Upotrebljava se u moštu na početku fermentacije. Opti white će povećati zaokruženost i aromatski kompleks vina.
Doziranje: 20-40 g/100l - dodati u mošt prije inokulacije kvascima i dobro promiješati (nikako ne u otopinu koju koristimo za kvasce)
Djelovanje: Smanjen rizik od prespore fermentacije ili zastoja na minimum. Sigurnost vođenja fermentacije do kraja.
Jedinstveno svojstvo: nemogućnost proizvodnje
SO2 i neprimjetne količine H2S-a.
Naglašava voćni karakter i svježinu; punoća, meki
tanini, zaokruženost.
Tolerancija na alkohol do 16 % vol.
Jedinstveno svojstvo: nemogućnost proizvodnje
SO2 i neprimjetne količine H2S-a.
Naglašava voćni karakter i svježinu; punoća, meki
tanini, zaokruženost.
Tolerancija na alkohol do 16 % vol.
Lalvin MSB ™
selekcioniran je zbog svoje odlične kinetike
fermentacije i sposobnosti da oslobodi
sortne arome vina Sauvignon Blanc:
tropsko voće, grejp, limun, lagane voćne
note, prekrasne punoće.