Doziranje: 20-40 g/100l - dodati u mošt prije inokulacije kvascima i dobro promiješati (nikako ne u otopinu koju koristimo za kvasce)
Djelovanje: Smanjen rizik od prespore fermentacije ili zastoja na minimum. Sigurnost vođenja fermentacije do kraja.
Lalvin MSB ™
selekcioniran je zbog svoje odlične kinetike
fermentacije i sposobnosti da oslobodi
sortne arome vina Sauvignon Blanc:
tropsko voće, grejp, limun, lagane voćne
note, prekrasne punoće.
Crna vina toplijih klimata.
Lachanacea thermotolerans.
Jedinstveno svojstvo: proizvodanja mliječne
kiseline u vrijeme fermentacije.
Sekvencijalna inokulacija sa Sacc. Cerevisiae
Jedinstveno svojstvo: nemogućnost proizvodnje
SO2 i neprimjetne količine H2S-a.
Naglašava voćni karakter i svježinu; punoća, meki
tanini, zaokruženost.
Tolerancija na alkohol do 16 % vol.